Trading CFD’s With ETX Capital


Handel med CFD'er på EuroInvestor

Jeg har været en del af radioinvesteringskonkurrencen “Millionærklubben” i de sidste 6 år. I 2014 og 2015 handlede jeg på en gearet konto, mens de andre deltagere ikke gjorde det. I 2016 begyndte jeg at investere ved hjælp af en traditionel aktiemæglerkonto uden gearing, og det har jeg gjort i 3 år.

I 2020 begynder jeg at handle med CFD’er igen, fordi jeg vil accelerere mit afkast. Denne artikel er en meget hurtig oversigt over CFD’er og farerne ved at handle med disse instrumenter.
Handel med CFD’er betyder, at du handler på margin. Du kan handle nøjagtigt de samme produkter som en traditionel investor – som Lau Svensen og Lars Persson – men i stedet for at købe aktierne direkte, placerer du kun et lille ”depositum”. Det giver dig mulighed for at tage meget mere eksponering, når du handler.

Det er en vidunderlig ting, når markedet bevæger sig i din favør, men når markedet bevæger sig imod dig, begynder du hurtigt at forstå, hvorfor du skal være utrolig disciplineret, når du handler med CFD’er. Du kan hurtigt miste meget mere, end du havde beregnet, hvis du ikke bruger stop-loss-ordrer til at beskytte din kapital.
Hvis jeg skal opsummere fordele og ulemper ved handel med CFD’er, ville jeg opføre det som følgende 3 punkter:

  1. Jeg kan handle mange instrumenter, som en traditionel investor vil kæmpe for at investere i. For eksempel kan jeg nemt handle valuta- og råvaremarkeder. Det er en fordel.
  2. Jeg kan lige så let “gå kort” i noget, som jeg tror vil falde i pris, som jeg kan købe noget, som jeg tror vil stige i pris. At have muligheden for at ”gå kort” er en stor fordel, som CFD’er har i forhold til traditionelle investeringer. Endnu en anden fordel ved CFD’er.
  3. CFD’er handles på margin. Det er både en fordel og en ulempe. Benyttet på den rigtige måde giver handel på margin dig mulighed for at forstørre dit overskud, men det kan lige så let betyde, at du ender med at miste mere, end du havde tænkt dig, måske endda mere end dit oprindelige indskud på din konto. Det fantastiske ved den mægler, jeg bruger, er, at de har en garanti på plads, hvilket betyder, at du aldrig kan ende med at miste flere penge, end der er på din konto. Ikke desto mindre er det værd at læse et ”crashkursus” om handel med CFD’er. Jeg har skrevet en lille pjece om CFD-handel, som du kan downloade her.

I 2020 vil jeg vende tilbage til at handle på en gearet konto. Jeg vil handle med en CFD-konto fra ETX Capital Danmark (https://www.etxcapital.com/da-dk). Jeg vil handle denne konto under følgende betingelser og af følgende grunde:

  1. Selvom jeg er en professionel trader og som sådan har ret til 200 gange gearing, har jeg valgt at handle med kun 20 gange gearing, da det er den maksimale gearing, som de nye ESMA-regler tilbyder til privatkunder og investorer.
  2. Der er mange CFD-mæglere, men det jeg kan lide ved ETX Capital Danmark er, at de er bosiddende med kontor i København, og de har en enestående kundeservice. De er ekstremt konkurrencedygtige, og deres spreads på mange instrumenter, inklusive deres gebyrer, er bedre end større danske CFD-udbydere. For eksempel kan jeg handle Dow-indekset med et spread på kun 1 point, mens jeg hos de største CFD-udbydere skal betale 2-3 point.
  3. En anden fordel ved ETX Capital er, at jeg kan handle markeder, som teknisk set ikke er åbne. For eksempel kan jeg handle DAX-indekset i perioder, hvor det underliggende DAX-indeks er lukket. Mægleren vil simpelthen skabe et marked, omend med et bredere spread end normalt.
  4. ETX Capital tilbyder en kontoform i Danmark, som andre CFD-mæglere, bl.a. Saxo Bank, ikke gør. Alle mine handler, om det er indekser eller valuta er og bliver afregnet i danske kroner. Det betyder, at jeg ingen valutaeksponering har overhovedet, når jeg handler. Hvis jeg for eksempel gik kort i Tesla-aktier hos Saxo Bank, var jeg eksponeret i amerikanske dollars, mens jeg var i positionen. Da mit overskud eller tab blev realiseret, konverterede jeg pengene tilbage til danske kroner, men Saxo Bank ville tjene penge på denne transaktion, der kan være op til 0,7%. Jeg har ikke denne udgift hos ETX Capital, fordi de lader mig handle alle instrumenter i danske kroner per pointbevægelse.
  5. ETX Capital Danmark har deres klientkonto hos Nordea Bank. De er reguleret af FCA og er godkendt af det danske finanstilsyn.

Handel med en CFD-konto er for mit vedkommende den perfekte løsning. Jeg vil være i stand til at handle alt, hvad en normal investor kan handle, men jeg vil også være i stand til at handle instrumenter som kan handles meget kortsigtet, som f.eks. daytrading i løbet af dagen.
For fuld gennemsigtighed skal nævnes, at jeg hos ETX Capital ikke modtager nogen form for særbehandling, hverken på gebyrer eller spreads. Jeg betaler nøjagtigt, hvad alle andre kunder betaler. Hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte mig på hello@tradertom.com.

Tom Hougaard